Test Blog Page

Kiss me una mica +

mini_jo

KISS és un acrònim anglès que m’agrada molt. Significa: (Keep it simple, stupid !!)
En definitiva: sintetitza !! (fes un esforç de síntesi). Jo m’ho repeteixo una i mil vegades: sintetitza !! sintetitza, sintetitza animal !! Vull aplicar-ho quan parlo, quan escric…i molt especialment quan fotografio.

Així que el tema va també (i molt) de composició fotogràfica.

ELO: “When I was a boy”

(més…)

Un experiment sobre el poder de la imatge

Está comprobado que los ojos del visitante se dirigen siempre y en primer lugar a una imagen. Siempre y en primer lugar (es un automatismo cerebral). Vamos a hacer un experimento muy interesante. Aquí no hay foto. A continuación: Abre el articulo completo

(més…)

“L’Efecte Kuleshov”. Síntesi narrativa.

Efecte Kuleshov
Font de la imatge: Google Images. Link

En fotografia molt sovint busquem referències de tota mena (és una necessitat que s’esdevé d’una manera totalment inconscient i involuntària). Busquem referències a sota les pedres. Ens nodrim de tot. Poden ser fets quotidians casuals, frases que hem llegit, pensaments estrambòtics, un gest que veiem en algú pel carrer, una obra pictòrica, la torsió d’una biga o vés a saber, milions d’inputs que ens poden donar una visió diferent de les coses, o convertir-se en un detonant, en un suport, o un afegit a la (o per a la) nostra imaginació i la nostra creativitat (no només en si mateixa sinó especialment com a eina de comunicació, com a via d’expressió enriquida).Pot ser la cosa més impensable i insignificant del món. En aquest cas em centraré per exemple en cinema. La gent entesa en cinema saben perfectament de què estem parlant quan citem “l’efecte Kuleshov”. Nota: el nom l’he vist també escrit com a “Kouleshov” o “Kulechov”.

(més…)

El misteri de la llum

No és una bona fotografia. Només és que hi havia una bona llum. O potser és que els fantasmes es començaven a neguitejar quan vaig profanar la seva llar.

(més…)

Julius Shulman: La fotografia d’arquitectura més publicada de tots els temps

Aquesta fotografia de la casa coneguda com “Stahl House” és de Julius Shulman. Un fotògraf que var fer famós a l’arquitecte Pierre Koenig. Va ser construïda l’any 1959. És a les “Hollywood Hills” a Los Angeles (California). És amb tota seguretat la fotografia d’arquitectura més publicada de tots els temps.
En aquests espais s’hi han rodat gran quantitat de pel·lícules, s’hi han fet moltes sessions de fotografia de moda i spots publicitaris

(més…)

Il·luminar per la Royal Opera House (un somni)

El meu somni: ser il·luminador de la Royal Opera House de Londres (és igual que no m’agradi gaire l’òpera, excepte algunes obertures…que precisament és quan no canten). Emm bé…on anava?: aleshores ja no agafaria cap càmera per atrapar la llum: senzillament, la deixaria volar.

 

royaloperahouse

(imatge obtinguda de Google Images)

(més…)

La llum viatja en línia recta i rebota com una bola de billar

La llum viatja en línia recta i rebota com una bola de billar. Sempre en línia recta. Si la superfície en la que rebota es brillant…continua amb bona inèrcia, però decreixent. Si la superfície sobre la que rebota no es brillant -té poca reflectància- decreix molt ràpidament…la bola de billar…s’atura abans.

(imatge obtinguda de Google Images. Link font.)
(més…)

Obertura: prometo no ser constant

Escriure

A l’hora d’encetar aquest espai, vull expressar el meu agraïment a tots els meus clients i alumnes, amigues i amics, als meus mestres: Mario Vilar (fotografia publicitària de producte), Miquel Arnal (fotografia de moda) Llorenç Raig (fotografia i creativitat) i Jesús Granada (fotografia d’arquitectura i interiorisme) i molt en particular als meu grans amors: Mireia (gran bloguera) i Clara (exemple de brevetat i síntesi). (més…)